Smokey jalapeño salsa

Deze heerlijke salsa past perfect bij verschillende BBQ gerechten, zoals een wrap met gerookt buikspek, een pita pulled chicken of een burrito pulled pork. Niet alleen super lekker, maar het maakt ieder gerecht met de leuke verschillende kleuren ook nog eens tot een groot feest.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 7 groene jalapeño pepers
  • 2 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

De smokey jalapeño BBQ salsa maken

Bereid een barbecue voor op direct grillen en stook deze zo heet mogelijk op. Hoe heter, hoe beter.

Totdat je barbecue de gewenste temperatuur heeft, kun je alvast de tomaten, paprika, knoflook, bosui en rode ui in kleine blokjes snijden en door elkaar mixen.

Smeer de jalapeño’s in met de olijf olie en leg ze op de barbecue. De jalapeño’s mogen helemaal zwartgeblakerd worden. Zodra de jalapeño’s aan alle kanten zwartgeblakerd zijn, mogen ze van de barbecue en laat je ze even afkoelen totdat ze hanteerbaar zijn.

Hoe heter de barbecue is, hoe sneller de jalapeño’s zwartgeblakerd zijn. En dit wil je, want hierdoor is het makkelijker om het velletje eraf te halen en daarnaast blijft het vruchtvlees wat harder en wordt de jalapeño dus niet snotterig. Dit wil je voorkomen.

Verwijder het velletje van de jalapeño’s, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de jalapeño’s in kleine blokjes en mix deze samen met het citroensap door de rest van de salsa. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Voor ons is deze salsa een must in bijvoorbeeld een wrap met buikspek en mangosalade: